La T-mobilitat incorpora la T-casual per viatjar entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana

  • La T-mobilitat, el nou sistema per viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, incorpora la T-casual d’1 zona, el títol més demandat del sistema tarifari integrat, amb el qual ja es podrà viatjar entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona amb targeta recarregable o mòbil (Android amb NFC).

La T-mobilitat, el nou sistema per viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, incorpora la T-casual d’1 zona, el títol més demandat del sistema tarifari integrat, amb el qual ja es podrà viatjar entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona amb targeta recarregable o mòbil (Android amb NFC). A més del títol unipersonal de 10 viatges, el nou sistema també afegeix aquests dies la T-familiar, títol multipersonal de 8 viatges en 30 dies, també per a la zona de tarifa metropolitana.

Els dos títols se sumen a la T-usual i la T-jove d’1 zona, que ja estan disponibles, també en les seves versions bonificades per a famílies monoparentals i nombroses. Amb la incorporació de la T-casual, doncs, els títols més utilitzats de la xarxa ja estan disponibles en la zona de tarifa metropolitana, és a dir, entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Així doncs, les persones donades d’alta de la T-mobilitat podran carregar ara la T-casual a la seva targeta a través de les màquines d’autovenda de la xarxa de transport o de les aplicacions oficials de la T-mobilitat (T-mobilitat i TMB App). En el cas de les persones que viatgen amb el mòbil, si disposen d’un Android amb NFC, la recàrrega es fa directament i de forma senzilla des de la pròpia aplicació.

Les persones que no són usuàries del nou sistema s’hi poden incorporar a través d’Internet, als webs de T-mobilitat, de TMB i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya: primer, s’han de donar d’alta; després, crear-se un compte digital i, per últim, accedir a la seva àrea privada per comprar la targeta, que rebrà a l’adreça que indiqui. També poden optar per l’opció presencial i donar-se d’alta i demanar-la en un punt d’atenció, la majoria amb cita prèvia.

Al voltant de 180.000 validacions diàries

Actualment, es fan uns 180.000 viatges diaris amb el sistema T-mobilitat en dia feiner, i el sistema creix a un ritme d’uns 4.000 persones cada setmana. En total, avui dia hi ha més de 180.000 persones donades d’alta en el nou sistema. Amb la incorporació de la T-casual, la previsió és que el ritme de creixement s’incrementi els propers mesos.

Recordem que la T-mobilitat, inicialment, permet moure’s a la xarxa de transport públic entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Progressivament, el sistema anirà incorporant els darrers títols integrats que falten i començarà l’expansió cap a la resta de zones del sistema tarifari integrat, durant els propers mesos.

Es recorda que, a partir de l’edat de 6 anys, totes les persones que viatgen en transport públic estan obligades a l’ús de la mascareta. El transport públic, servei essencial per a la ciutadania i utilitzat per tots els col·lectius, incloent-hi el de persones especialment vulnerables, es manté doncs com a espai amb major garantia de seguretat per a totes les persones usuàries. Pel que fa a les andanes i estacions es recomana igualment l’ús de la mascareta, tot i no ser obligatòria.

Ja pots validar amb la T-mobilitat a les línies: