TGO DX inaugura una exposició per commemorar el centenari de la companyia de transports de viatgers

El divendres 4 de novembre es va inaugurar l’exposició “TGO DX (1922-2022). Cent anys acompanyant-te a la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat. La mostra, que es podrà visitar fins al 4 de desembre, fa un recorregut per la història de TGO DX, el present de l’empresa i explica els reptes de futur que s’han plantejat per oferir una mobilitat innovadora, de qualitat, segura i sostenible.

A la inauguració va assistir Carme Pros, CEO del GrupTG DX, Miquel Riera, alcalde d’Olesa, Xavier Rota, regidor de Cultura d’Olesa, Jordi Martínez, regidor de Mobilitat d’Olesa i Isaac Aymerich, Cap de la Policia Local d’Olesa.

L’exposició és l’acte de cloenda del centenari de TGODX, que es porta celebrant durant tot l’any amb diferents actes i la publicació d’un llibre que recull la història de la companyia.

Carme Pros va destacar la feina de “totes les persones que han fet possible que la companyia porti 100 anys operant al territori, especialment a tots els treballadors i treballadores que han cregut en l’empresa i l’han fet crèixer”. També va fer una menció especial a Salvador Alapont “artífex del creixement i innovació de TGO DX. Un clar referent per a mí. Gràcies a ell i a la seva feina, TGO DX ha esdevingut una de les companyies de mobilitat referents en tot el territori”.

L’acte es va tancar amb l’entrega de diplomes i un llibre del centenari als guanyadors i guanyadores i finalistes del concurs escolar d’il·lustració organitzat per TGO DX.

Una companyia de transports centenària

El dimecres 18 de gener de 1922, Joaquín Vilá i Marqués i Bruno Blanes i Blanes, fundaven Transportes Generales de Olesa, Sociedad Anónima. Aquell mateix any, la companyia va començar a oferir servei de transport de viatgers a Olesa de Montserrat i va connectar el municipi amb l’Estació del Nord i el cèlebre Balneari de la Puda de Montserrat.

Aquestes van ser les primeres passes d’una modesta societat que, cent anys després, s’ha consolidat com una de les empreses de mobilitat de referència al país gràcies a Salvador Alapont, impulsor del creixement de l’empresa.

Actualment, la companyia forma part del GrupTG DX, al costat de l’empresa de transports MasatsTG DX i de l’agència de viatges TGTravel DX, i es continua expandint dins la prestigiosa marca de DIREXIS, un dels principals grups de mobilitat a Catalunya. Descobrir la història de TGO DX és, també, resseguir el creixement d’Olesa de Montserrat i l’evolució del sector del transport de viatgers del país.