El servei de bus a la demanda de ElMeuBus DX al polígon de Les Comes és un èxit

  • El GrupTG DX ha presentat avui a Igualada els primers resultats de la prova pilot del bus a la demanda Clic.cat a Les Comes, facilitat per ElMeuBusDX. En un any i mig de funcionament, s’ha passat de tenir 31 reserves durant el primer mes a 1363 reserves el darrer mes de setembre.

A l’acte han participat Carme Pros, CEO del GrupTG DX, Oriol Martori Gallisà, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Marc Castells, alcalde d’Igualada, Miquel Vives, regidor de Mobilitat d’Igualada, Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Mateu, president de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial de Les Comes, Jordi Bòria, regidor de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i Susana Gutiérrez, regidora de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

L’ús d’aquest bus a la demanda, que facilita la mobilitat laboral entre el polígon de Les Comes i els municipis d’Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margaria de Montbui, no deixa de crèixer gràcies a la bona acollida dels usuaris i usuàries. Des de l’inici del servei, 9.538 persones han utilitzat aquest servei, consolidant així el seu èxit.

Miquel Vives, regidor de Mobilitat d’Igualada, celebra el creixement d’aquest servei, ja que “reflecteix la transició que estem vivint cap a un model de mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”. Li ha seguit Carme Pros, CEO del GrupTG DX, que ha assegurat que els acords amb les empreses del polígon i les entitats han estat “clau a l’hora de consolidar aquest servei de transport a la demanda”.

Un èxit també entre les empreses del polígon de Les Comes

Durant aquest període de funcionament, moltes companyies del polígon han començat a oferir abonaments als seus treballadors perquè puguin fer servir el servei gratuïtament. Joan Mateu, el president de l’AEPIC, ha encoratjat a les empreses a “difondre entre els seus treballadors els avantatges del servei i, en la mesura del possible, facilitar-los abonaments”.

Actualment, existeixen dues línies amb horaris i parades estables, configurades segons les necessitats dels treballadors i les empreses del polígon: la TAD1 (Santa Margarida de Montbui – Igualada – Les Comes) i la TAD2 (Vilanova del Camí – Igualada – Les Comes). Els interessats i interessades a fer servir alguna d’aquestes dues línies, només han de reservar el seu bitllet a través de l’app ‘ElMeuBus Clic.cat’ i indicar la parada d’origen i de destinació. D’aquesta manera, el bus només funciona si hi ha demanda, oferint així un servei més eficient i sostenible.