Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat, visita TGO DX

  • La visita també ha comptat amb la presència de Benjamí Cubillo, subdirector general de Transport Públic i Mobilitat i Carles Fàbregas, director general del grup DIREXIS. Van ser rebuts per Carme Pros, CEO del GrupTG DX.

El dijous 2 de juny TGO DX va rebre la visita de Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; Benjamí Cubillo, subdirector general de Transport Públic i Mobilitat, i Carles Fàbregas, director general del grup DIREXIS, que van ser rebuts per Carme Pros, CEO del GrupTG DX. La trobada va servir per tractar temes com el de la descarbonització de la mobilitat que està duent a terme la companyia i el procés de digitalització de les línies regulars de l’empresa. Alhora, va servir també per fer una visita in situ a l’ampliació de les noves oficines i a les noves instal·lacions de TGO DX que es van començar a construir el passat mes de gener al polígon industrial de La Flora d’Olesa de Montserrat. Quan estiguin enllestides, acolliran un nou taller mecànic una zona de rentat i un gran aparcament per a autobusos.

Una flota descarbonitzada i noves instal·lacions

Un dels grans reptes amb els quals està treballant la companyia des de fa temps és en la descarbonització de la seva flota, a través de l’electrificació dels vehicles i les seves instal·lacions. Ho fa compartint camí amb administracions com la Generalitat de Catalunya, que ha presentat l’Estratègia nacional de descarbonització de la mobilitat, un document que contempla i fixa les accions que ha de seguir el sector de la mobilitat de Catalunya per aconseguir reduir l’emissió de partícules i gasos contaminants que expulsa a l’atmosfera.

Precisament, és en el marc d’aquesta estratègia nacional que TGO DX ja ha començat a electrificar la seva flota, amb dos vehicles elèctrics que uneixen l’estació d’FGC d’Olesa amb Esparreguera. TGO DX, juntament amb MasatsTG DX, tenen una data marcada en vermell al calendari: el 2028. Serà aquest l’any en què s’haurà completat tot el procés de descarbonització de la companyia. TGO DX no ha parat de créixer i s’ha convertit en una empresa en constant expansió. Aquest fet, combinat amb les necessitats associades a la nova mobilitat, ha fet que l’empresa ja estigui treballant en el desembarcament a unes noves instal·lacions, que estaran totalment adaptades per operar amb una flota extensa d’autobusos electrificats. Tot, per seguir millorant la qualitat del servei que ofereix TGO DX als seus usuaris, però també pensant en la salut del planeta i en el benefici que en trauran les generacions futures.