TGO DX celebra l’acte institucional del seu centenari

  • L’empresa de mobilitat va commemorar els seus cent anys de vida en un acte a l’Escola Daina-Isard, que va comptar amb la intervenció de Carles Fàbregas, director general de DIREXIS; Carme Pros, CEO del GrupTG DX; Miquel Riera, alcalde d’Olesa de Montserrat i Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya.
  • Durant els parlaments, Carme Pros, CEO del GrupTG DX, va destacar l’esforç i l’eficàcia de l’equip humà de TGO DX com una de les claus per haver arribat a celebrar cent anys i va situar la digitalització i la descarbonització com a reptes de futur de la companyia. També va tenir paraules de record per l’anterior gerent, Salvador Alapont, i va posar l’accent en el pes de les dones en la història de l’empresa: la companyia ha estat cinquanta anys dirigida per dones.

El passat divendres, 10 de juny, l’empresa de mobilitat TGO DX va celebrar el seu centenari amb un emotiu acte institucional a l’Espai Vitruvi de l’Escola Daina-Isard. L’esdeveniment, que va comptar amb la presència de més d’un centenar de persones que han contribuït a fer que l’empresa hagi arribat als cent anys de vida, va comptar amb la intervenció de Carles Fàbregas, director general de DIREXIS; Carme Pros, CEO del GrupTG DX; Miquel Riera, alcalde d’Olesa de Montserrat i Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya. L’acte, que va ser conduït per Olga Solà, va encetar-se amb un breu repàs històric dels cent anys de la companyia i amb un vídeo testimonial on diverses veus vinculades amb la trajectòria de TGO DX van posar de manifest la importància que ha tingut l’empresa en les seves vides.

Ja en el torn de parlaments, l’encarregat d’encetar els discursos va ser Carles Fàbregas, director general de DIREXIS, que va ressaltar els valors que comparteix el grup de mobilitat amb TGO DX, com l’esperit de transformació social, la inclusió, la solidaritat i el compromís amb el medi ambient, el territori i la gent que hi viu. De la mateixa manera, va posar en valor la gran habilitat de TGO DX a l’hora d’adaptar-se a totes les situacions amb les quals ha anat topant durant el seu segle de vida. “Al llarg dels anys, TGO DX ha sabut superar moments difícils i adaptar-se a les noves necessitats, com la digitalització i la sostenibilitat”, va destacar.

Per la seva banda, Carme Pros, CEO de TGO DX, va començar el seu discurs pronunciant unes paraules d’agraïment per a totes les persones, col·laboradors, clients i administracions que, al llarg dels anys, han confiat en els serveis de l’empresa. “La llista seria interminable”, va confessar. Alhora, va posar l’accent en la importància de l’equip humà de la companyia, que amb el seu esforç i compromís, ha fet avançar l’empresa fins a convertir-la en una companyia de referència al sector de la mobilitat. Fent un repàs als cent anys de vida de l’empresa, Pros va destacar l’esperit emprenedor de Joaquín Vilá i Bruno Blanes, que van fundar TGO DX el 1922, així com la capacitat de gestió d’Amèlia Camats i Teresa Figueras, gerents de la companyia durant la postguerra civil i la dictadura franquista. En aquest punt, Pros va recalcar que, durant més de mig segle, la companyia ha estat dirigida per dones.

El moment més emotiu del discurs, però, va ser les paraules de profund agraïment que Carme Pros va dirigir a Salvador Alapont, antic gerent de la companyia que va morir de forma sobtada el 2015. “Va ser un moment difícil per a tota la família de TGO DX, però en vam sortir més forts i més preparats per fer front als nous reptes”, va destacar. Sobre Alapont, Pros va remarcar la seva gran capacitat de gestió i de cohesió de l’equip humà de l’empresa. Pel que fa al futur, Pros es va mostrar decidida a caminar cap a la mobilitat sostenible, descarbonitzada, compartida i digitalitzada, amb la incorporació de nous vehicles elèctrics, la inauguració d’unes noves instal·lacions i solucions tecnològiques com bus4.me. “Encarem el futur amb molta il·lusió i amb ganes de seguir sumant, com han anat fent tantes persones al llarg d’aquests cent anys”, va explicar.

De la mateixa manera, Miquel Riera, alcalde d’Olesa, va expressar la necessitat de seguir avançant cap a unes ciutats més verdes. “És important recuperar la ciutat per a les persones. Per aconseguir-ho, cal apostar pel transport col·lectiu, com l’autobús. Celebro l’aposta de TGO DX per la descarbonització i pel territori”, va expressar. Riera també va agrair a TGO DX haver posat les persones, el medi ambient i el territori al centre de l’ADN de l’empresa.

Per últim, Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, va remarcar que Catalunya està vivint un moment de grans canvis en el sector de la mobilitat, encapçalats per la necessitat de descarbonitzar els desplaçaments. En aquest sentit,  seguint la línia de Riera, Castellanos va assegurar que cal reduir l’ús del vehicle privat i apostar pel transport col·lectiu. “Des del govern de la Generalitat de Catalunya, volem felicitar TGO DX per seguir oferint un servei eficient, segur i de qualitat més de cent anys després de la seva fundació. La mobilitat avança cap a la descarbonització i la companyia ja s’hi està adaptant a bon ritme”, va apuntar.

L’acte va finalitzar amb un piscolabis i l’entrega a tots els assistents del llibre ‘TGO DX. Cent anys acompanyant-te’, editat en motiu del centenari de la companyia per Edicions Paper d’Estrassa. L’obra repassa la història de l’empresa de mobilitat, des de la seva fundació fins a l’actualitat. La celebració del centenari de la companyia continuarà aquest 2022 amb més activitats, com una exposició que s’inaugurarà el mes de novembre.