Carme Pros, una de les protagonistes del llibre ‘Més dones olesanes’

  • El llibre, que és la darrera novetat d’Edicions Paper d’Estrassa i que continua el projecte ‘Dones olesanes’, recull les trajectòries de dones olesanes excepcionals i pioneres que han trencat barreres, sovint sense poder tenir referents en els quals emmirallar-se.

Carme Pros, CEO del GrupTG DX, és una de les protagonistes de ‘Més dones olesanes’, el nou llibre de l’editorial olesana Edicions Paper d’Estrassa. L’obra és el segon volum de Dones olesanes, un projecte d’Edicions Paper d’Estrassa nascut amb l’objectiu de posar en relleu el testimoni vital i professional de diverses dones d’Olesa de Montserrat. Seguint el format d’èxit del primer llibre, que es va convertir en el més venut al municipi el 2021, Més dones olesanes ressegueix la vida professional de quinze noves protagonistes, amb il·lustracions i textos d’autores locals.

Entre les quinze protagonistes, escollides per una comissió de dones creada específicament per a l’ocasió, s’hi relata la trajectòria vital i professional de Carme Pros al capdavant del GrupTG DX. S’hi destaca la seva gran capacitat de lideratge i la seva passió pel món del transport de viatgers, un sector tradicionalment molt masculinitzat. “Cada vegada hi ha més dones treballant en l’àmbit de la mobilitat, però encara hi queda molta feina per fer”, va explicar durant l’acte de presentació del llibre a l’Escorxador d’Olesa, que es va omplir amb unes 300 persones. El llibre també posa de relleu els més de 35 anys d’entrega i dedicació de Carme Pros a l’empresa i els seus esforços per seguir fent de TGO DX una empresa compromesa amb la qualitat, la seguretat, la innovació i la mobilitat sostenible.

Com ja va passar en el primer volum, la tria de les quinze protagonistes del llibre ha anat a càrrec d’una comissió de dones creada específicament per a l’ocasió, que ha decidit que l’obra inclogui els testimonis de Carme Pros, CEO del GrupTG DX. A les pàgines del llibre l’acompanyen Lili Pacheco, psicòloga i primatòloga; Montse Povill, coordinadora a Unicef i fundadora d’una escola a Mallorca; Vicenta Pubill, futbolista; ria Capella, estudiant de dansa contemporània i ballarina; lvia Díaz, coordinadora de comunicació i compromís a Greenpeace; Maria Paltor, llevadora d’Olesa durant quaranta anys; Montse Pardo, directora de Relacions Institucionals a Microsoft Ibérica; Gemma Pons, cirurgiana plàstica especialitzada en reconstrucció mamària; Dolors Martínez, actriu, locutora i creadora de podcasts; Maria Egea, musicoterapeuta i mestra de música; M. Cristina Pujol, mestra, psicopedagoga i inspectora d’educació; Montse Caba, activista pels drets humans; Anna Escolà, química i investigadora sobre medicina personalitzada, i Laia Buch, patinadora artística i participant en el campionat del món.

La il·lustració de Carme Pros és obra de Jenifer Ambròs. També hi ha il·lustracions de Raquel Clemente, Marta Martínez, Mònica Ortega, Alícia Latorre, Sarah Meyer, Sara Samper, Júlia Figueras, Eva Pacheco, Judith Matas, Ona Boixader, Sara García, Marta Font, Inma Clemente i Eva Fernández. Els textos i la documentació han anat a càrrec de Carla Grima iel projecte ha estat ideat i coordinat per l’editor Quim Moreno.

L’editorial, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa, també ha editat capses pedagògiques del llibre, amb material didàctic per tractar la temàtica del feminisme a les aules de tots els centres educatius d’Olesa.