El bus urbà de la Conca d’Òdena celebra la fita d’un milió de passatgers aquest 2023

El Campus Universitari Igualada-UdL, al Pla de la Massa, ha acollit aquest dimarts l’acte de celebració del passatger 1.000.000 del servei d’autobús urbà, operat per MasatsTG DX,  que uneix els municipis d’Igualada, Vilanova del Camí i Montbui. Aquest any s’hauran transportat més d’1.000.000 de passatgers, per primera vegada a la història de la Conca d’Òdena. L’acte ha comptat amb la presència dels alcaldes dels tres municipis, els seus respectius regidors de Mobilitat i els representants de l’empresa MasatsTG DX.

L’acte ha servit per posar en valor la importància del transport públic a Igualada i als municipis més propers de la Conca, demostrant la tendència a l’alça amb el creixement continuat d’usuaris any rere any.

Marc Castells, alcalde d’Igualada ha volgut remarcar “la qualitat d’aquest transport de quilòmetre zero, útil, fiable, accessible i puntual que dia rere dia dona servei a més passatgers”. Unes línies d’autobús, que són, a més a més,  eines de cohesió territorial ja que apropen encara més Igualada, Montbui i Vilanova”. El fet de treballar “units i plegats”, ha seguit l’alcalde, “ens fa més forts i ens permet donar un servei excel·lent, gràcies a l’empresa i als conductors que, dia rere dia, són la cara visible d’aquest servei.  

Marc Bisbal, representant de Masats TG DX, ha atribuït aquest augment i bon número de passatgers del servei a “la millora constant que ha fet del bus urbà i interurbà a Igualada una alternativa còmoda, segura, fiable i sostenible en la què cada dia hi confien més persones”.

L’acte s’ha dut a terme davant del Campus Universitari, amb la voluntat també de posar en valor que una part del creixement els usuaris d’aquestes línies és en la part jove de la població (usuaris de la T-16 i la T-JOVE). Bisbal ha destacat que aquesta població suposa “actualment un 35% dels usuaris de la línia, fa deu anys la població jove suposava un 8% dels viatgers transportats”.

Guanyadora d’un any de bus gratuït

Durant l’acte s’ha fet entrega del premi d’un any gratuït de transport a la vilanovina, Glòria Rovira que ha estat escollida d’entre els participants al sorteig de butlletes on hi ha pogut participar aquells viatgers empadronats a Igualada, Santa Margarida de Montbui o Vilanova del Camí, amb edats compreses entre 17 i 65 anys, ja que la resta de franges d’edat ja poden viatjar de manera gratuïta habitualment. Rovira ha explicat que “farà servir molt aquesta targeta de transport gratuït ja que habitualment agafa l’autobús per anar a Igualada a l’Hospital”.

Aquesta iniciativa representa el compromís de l’Ajuntament d’Igualada i MasatsTG DX amb la ciutadania i un incentiu per fomentar l’ús del transport públic a la Conca d’Òdena, convidant els ciutadans a participar i celebrar junts aquesta fita significativa.

Un increment del 21% dels usuaris

Malgrat l’aturada d’activitat que va suposar la pandèmia els anys 2020 i 2021, els darrers 4 anys el nombre d’usuaris d’aquest transport públic ha estat d’un 21,30%. Fent una comparativa a 30 de novembre, els usuaris que hi havia hagut fins aquesta data l’any 2019 van ser: 858.679; l’any 2022 van ser 813.424 i aquest 2023, a finals de novembre eren ja 986.657. Actualment ja s’ha superat el milió de viatgers aquest 2023.