• Amb aquesta actuació, la línia M3 operada per TGO DX es convertirà en una de les primeres rutes de transport col·lectiu que connecta amb una estació d’FGC que s’oferirà amb una flota de vehicles elèctrics. Està previst que els nous autobusos elèctrics comencin a circular durant la primavera de 2022.
  • L’acció s’emmarca dins els plans de TGO DX per seguir millorant en sostenibilitat i continuar avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Alhora, la implantació dels autobusos elèctrics formen part de la política de descarbonització de la mobilitat impulsada pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

La línia M3 de TGO DX, que connecta l’estació d’FGC d’Olesa amb el municipi d’Esparreguera, passarà a oferir-se amb autobusos totalment elèctrics. L’entrada en circulació dels nous vehicles, que es preveu que es dugui a terme durant la primavera del 2022, suposarà un nou pas en el compromís de TGO DX amb la sostenibilitat. “Amb l’electrificació de la línia M3, seguim caminant per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos dins l’Agenda 2030 de les Nacions Unides -ha explicat Carme Pros, CEO de TGO Dx-. Aquesta acció, però, forma part d’un pla més ampli per electrificar progressivament les nostres instal·lacions i la nostra flota, amb l’objectiu de reduir al màxim l’ús del combustible fòssil”, ha concretat. L’acció ha estat possible gràcies a la signatura d’un acord entre TGO DX, la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

Concretament, l’acord permetrà substituir els dos vehicles dièsel de 10 metres amb els quals TGO DX ofereix actualment el servei per dos autobusos totalment elèctrics. Alhora, TGO DX durà a terme la instal·lació d’estacions de càrrega elèctrica de vehicles a les seves cotxeres, fet que permetrà carregar les bateries de càrrega lenta nocturna dels dos nous autobusos. Amb aquesta acció, TGO DX serà una de les primeres operadores de mobilitat a Catalunya en connectar una estació d’FGC amb una flota de vehicles totalment elèctrics. Amb dades de 2019, la línia M3 de TGO DX té una demanda anual de 44.000 viatgers

La progressiva substitució de vehicles amb tracció mecànica per vehicles elèctrics s’emmarca en la política del Govern i de TGO DX de descarbonitzar la mobilitat com un factor essencial en la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, aquesta substitució també contribuirà a una millora de la qualitat de l’aire i a una reducció de la contaminació acústica.